Over het vak

Wat doet een gemeentesecretaris?

 

Een gemeentesecretaris...

…is algemeen directeur. Hij leidt de gemeentelijke organisatie. Hij inspireert het management en zorgt er als goed werkgever voor dat medewerkers optimaal kunnen presteren.

‘Leaders at the core of better communities: zo noemen onze Amerikaanse collega's het. En terecht. Als gemeentesecretaris geef je leiding aan een organisatie die er voor de lokale gemeenschap en haar ontwikkeling zeer toe doet. Een boeiende functie met uitdagingen en kansen, óók voor je eigen ontwikkeling.' Frans Mencke, Hoorn

…is dienstverlener. Hij is verantwoordelijk voor een succesvolle uitvoering van het beleid en stimuleert vernieuwingen. Hij onderhoudt nauw contact met de (lokale) gemeenschap en zorgt voor kwalitatief goede dienstverlening aan burgers.

‘Als gemeentesecretaris zijn we verantwoordelijk voor de inzichtelijkheid van procedures waarmee burgers in aanraking komen en voor de manier waarop de gemeente te benaderen is.’ Piet Buijtels, Maasstricht

…is strategisch adviseur. Hij adviseert het college van B&W en de Burgemeester en vertaalt politieke ambities in hoogwaardige en uitvoerbare plannen. Hij is de schakel tussen wat het bestuur wil en de ambtelijke organisatie kan.

Een uitgebreider profiel van de gemeentesecretaris / algemeen directeur vindt u hier.

 

* daar waar 'hij' staat, wordt uiteraard ook 'zij' bedoeld

 


VGS-congres APP

Haal meer informatie over het VGS-jaarcongres 2014 via de nieuwe congresapp VGS2014. Deze app  is nu te downloaden in de appstores.

Volg ook het laatste nieuws via Twitter @VGSFryslan2014 en #VGS2014. Heb je je nog niet opgegeven, dan kan dat via de app of via gemeentesecretaris.nl/congres.

 

Tot ziens in Friesland!

... Lees meer


Mede mogelijk gemaakt door: