Democratiefestival

Op het eiland Veur-Lent in de Waal bij Nijmegen vindt op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019 het eerste landelijke Democratiefestival plaats. Op dit festival wordt de democratie gevierd en ervaren: dat we in een land leven waar je je mening mag geven, waar er verschillen mogen zijn en waar we samen keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. Een goed functionerende democratie vergt continue onderhoud.

Duizenden inwoners uit heel Nederland praten met elkaar, met politici en met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven over het Nederland van nu en straks. Dit festival is voor iedereen en brengt mensen bijeen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen. Om met elkaar in dialoog te gaan. Wat verdeelt ons, wat bindt ons, wat zijn onze problemen van nu en onze dromen voor de toekomst? Kunnen we samen tot ideeën en tot actie komen? De onderwerpen komen aan bod in een grote verscheidenheid aan werkvormen: diverse dialoog- en debatvormen, speeddates met politici, democratische wandelingen, presentaties en open hoorcolleges, themaexcursies, exposities, theater, sport en nog veel meer. Alle info vind je hier.

Deze eerste editie van het festival is een initiatief van de VNG en BKZ. Inspiratiebron zijn de acht meerdaagse democratiefestivals die in Scandinavië en de Baltische staten worden gehouden.

 

 

 

 

 

https://www.democratiefestival.nu/

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.