Online-bijeenkomst "Effectieve samenwerking in de nieuwe bestuursperiode"

Samen met de Vereniging van Griffiers organiseert de VGS een interactieve online-bijeenkomst op 14 januari 2022 van 12:00 tot 14:00 uur 

Het nadenken over de inrichting van de samenwerking in de nieuwe bestuursperiode is ongetwijfeld al begonnen. Hoe heb je het samenspel binnen de raad en tussen raad en college in de afgelopen jaren ervaren? Welke lessen zijn er voor de nieuwe bestuursperiode. Welke mogelijkheden staan je ten dienste: soorten akkoorden, programma’s. Wat zijn ervaringen in andere gemeenten? En wat zijn voorwaarden en aandachtspunten voor succes en hoe wilt je het proces van raads- en coalitievorming inrichten? 

In de bijeenkomst kunnen gemeentesecretarissen en griffiers in gesprek gaan met elkaar en met Lianne van Kalken (docent en onderzoeker Staatsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, doet promotieonderzoek naar ‘Raadsakkoorden’), John Bijl (directeur Pericles-instituut, begeleidt raden en staten, coacht burgemeesters, publicist), Ruurd Palstra (griffier Velsen). Gespreksleider: Henriëtte de Vos (gemeentesecretaris, algemeen directeur Heemstede)

Aanmelden kan via vgs@gemeentesecreataris.nl

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.