Online lunchuurtje “Complexiteit als Opportuniteit”

Een lunchuurtje over complexe vraagstukken. Dit lunchuurtje is onderdeel van een tweeluik. Op 2 februari a.s. zal het lunchuurtje over de 'Kracht van Waarden' worden gehouden.

We gaan het tijdens de lunchbijeenkomst hebben over het onderscheid tussen moeilijke en complexe uitdagingen om daarmee ons voordeel te doen op het gemeentelijke niveau. We verkennen met elkaar hoe we ‘complexe’ uitdagingen normaliter in de praktijk van ‘New Public Management (NPM)’ aanpakken en of we mogelijk (veel) effectiever kunnen worden met de complementaire aanpak van ‘Human Learning Systems (HLS)’. De wetenschap geeft aan zo’n benadering beschikbaar te hebben op basis van inzichten uit de complexiteitswetenschap. Kortom: complexiteit als opportuniteit voor de gemeente. In deze lunchbijeenkomst delen we onze inzichten en ervaringen en wisselen we van gedachten over wat dit kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers!

Achtergrond van de lunchbijeenkomst is dat er in het najaar 2021 een expeditie Vernieuwend Leiderschap is gestart, die is opgezet door de Breda University of applied sciences (BUas) in co-creatie met het A&O-fonds. De MT’s van de gemeenten Veldhoven, Voerendaal en Putten nemen daaraan deel. Nadat de gemeentesecretarissen van de deelnemende gemeenten hun inzichten en ervaringen hebben gedeeld, zal Lector dr. Diane Nijs ons meenemen in ‘Complexiteit als Opportuniteit’ met name voor het gemeentelijke niveau.

Aanmelden kan via vgs@gemeentesecretaris.nl
Een aantal dagen voor het lunchuurtje ontvangt u de inloggegevens.

Datum: woensdag 19 januari
Tijd: 12.00-13.00 uur
Locatie: online

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.