Summerschool Democratie in Actie

Met de Summer School Democratie ga jij het nieuwe politieke jaar goed van start. Op 29 augustus kun je op Stadseiland Veur Lent in Nijmegen inspirerende colleges, workshops en masterclasses volgen, een leergang kiezen én afronden, de opgedane kennis in de praktijk brengen en van gedachten wisselen met vakgenoten. Zo zijn er colleges van organisatiepsycholoog Anje-Marijcke van Boxtel, van het Team Brunel uit de Volvo Ocean Race en hoogleraar Implementation and Change management Thijs Homan. Of volg een masterclass Deep Democracy, participatietechnieken of werken in netwerken. Op https://www.summerschooldemocratie.nl/ vind je het programma.

Meld je aan via: https://www.summerschooldemocratie.nl/programma

Let op: reserveer je plek voor een sessie door je aan te melden. Wacht niet te lang want er is beperkt plek!

Uitgelicht voor gemeentesecretarissen:

Sturing in organisaties

Hoe kunnen gemeenten zich organiseren om beter tegemoet te komen aan de wensen van inwoners? Met name op het gebied van participatie, responsiviteit en dienstverlening. En wat betekent dit voor het leiderschap van de gemeentesecretaris? Tijdens deze kennisoverdracht krijg je alle ins and outs op het gebied van sturing en leiderschap in de responsieve gemeente. Sprekers: Marcella Rijkschroeff in samenwerking met Jasper de Wit

Anje-Marijcke van Boxtel, coach van Team Brunel Volvo Ocean Race

Wat kun je leren van een prestigieuze zeilwedstrijd als de Volvo Ocean Race? Veel, bewijst psycholoog en coach (van leiders en bestuurders) Anje-Marijcke van Boxtel. Ze begeleidde Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race. Met een bevlogen verhaal toont ze lessen die elke leider en elk teamlid van pas komen. Net als zeilers moeten ook bestuurders en ambtenaren zich leren aanpassen aan snel veranderende omstandigheden. In deze lezing laat Van Boxtel je nadenken over jouw rol (als leider of teamlid) in een team. Hoe ga je om met teleurstellingen? Hoe werk je samen en geef je zinvolle feedback? Hoe ga je om met conflicten? En hoe haal je het optimale uit jezelf en elkaar? Op naar high performing teams.

Thijs Homan: Hoe veranderen gemeenten nu echt?

Gemeenten staan voor veel veranderopgaven en dat klinkt ook door in de organisatie. Maar hoe veranderen gemeente nu echt? Hoogleraar Change and Implementation Thijs Homan onderzocht dit in opdracht van A&O Fonds Gemeenten en hij deelt in dit college zijn bevindingen. Ontdek de rol van veranderfonteintjes, kreetsurfing, plakbandtaal en nog veel meer. Dit college is interessant voor iedereen die bezig is of geconfronteerd wordt met veranderingen bij gemeenten. Nieuwsgierig? Bekijk hier één van de minicolleges. Thijs Homan is gespecialiseerd in veranderopgaven en verandermanagement in gemeenten. Hij schreef hierover meerdere boeken en werkt als organisatieadviseur voor veel gemeentelijke organisaties.

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.