Versterk je lokale driehoek! Democratie in Actie

Hoe verbeteren we samenspel als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris? Hoe effectief zijn we als driehoek in ons speelveld? Wat is onze rol in het versterken van de lokale democratie? Met deze vragen ga je aan de slag in de workshop: een sterke lokale driehoek voor een sterke lokale democratie. Deze serie workshops maken onderdeel uit van het programma Democratie in Actie, waarin het NGB, de VGS en de VvG tezamen met het ministerie van BZK en de VNG de lokale democratie versterken: een programma van, voor en door gemeenten!

Kracht en ontwikkelpunten driehoek

Bij deze workshops krijg je inzicht in waar de kracht en ontwikkelpunten liggen als driehoek door te werken met het bouwstenenmodel, je wisselt ervaringen uit met andere driehoeken en leert door te doen. Je gaat direct met elkaar aan de slag door een eerste aanzet te maken van je strategische agenda.
Een aantal adviezen van andere driehoeken na afloop van de voorgaande workshops: “Als driehoek ben je een afgeleide én onderdeel van de stakeholders in de lokale democratie. Overschat jezelf niet, maar wees wel vasthoudend!”, “Werk met een agenda; houd de aandacht voor strategie vast.”, “Wij zijn alle drie echte doeners, willen direct naar de oplossing en pakken alles ook graag zelf op. Maar we hebben geleerd dat we ook anderen moeten inzetten en betrekken en niet altijd direct in oplossingen moeten denken.”
 
Klik hier voor meer reacties van deelnemers en informatie over het versterken van je lokale driehoek.

Datum workshop:

11 september 2019 van 15:00 – 19:00 in Nieuwegein.

Je kunt je opgeven bij de Galangroep, die samen met Democratie in Actie de workshops verzorgt. Mail naar lokaledriehoek@galangroep.nl

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.