Democratie in Actie: nieuwe serie workshops versterk je lokale driehoek!

Hoe verbeteren we samenspel als burgemeester, griffier en gemeentesecretaris? Hoe effectief zijn we als driehoek in ons speelveld? Wat is onze rol in het versterken van de lokale democratie?

Met deze vragen ga je aan de slag in de workshop: Een sterke lokale driehoek voor een sterke lokale democratie. Deze serie workshops maken onderdelen uit van het nieuwe programma Democratie in Actie, waarin het NGB, de VGS en de VvG tezamen met het miniserie van BZK en de VNG de lokale democratie versterken: een programma van, voor en door gemeenten! (www.lokale-democratie.nl)

Bij deze workshops krijg je inzicht in waar de kracht en ontwikkelpunten liggen als driehoek door te werken met het bouwstenenmodel, je wisselt ervaringen uit met andere driehoeken en leert door te doen. Je gaat direct met elkaar aan de slag door een eerste aanzet te maken van je strategische agenda.

Een aantal adviezen van andere driehoeken na afloop van de voorgaande workshops: “Als driehoek ben je een afgeleide én onderdeel van de stakeholders in de lokale democratie. Overschat jezelf niet, maar wees wel vasthoudend!” “Werk met een agenda; houd de aandacht voor strategie vast.” “Wij zijn alle drie echte doeners, willen direct naar de oplossing en pakken alles ook graag zelf op. Maar we hebben geleerd dat we ook anderen moeten inzetten en betrekken en niet altijd direct in oplossingen moeten denken.”.

 Klik hier voor meer reacties van deelnemers en informatie over het versterken van je lokale driehoek. De workshops vinden plaats op de volgende data:

8 mei 2019 van 15:00 – 19:00 in Vlaardingen

29 mei 2019 van 15:00 – 19:00 in Grave

19 juni 2019 van 15:00 – 19:00 in Meppel

Je kunt je opgeven bij de Galangroep, die samen met ons de workshops verzorgt, door te mailen naar lokaledriehoek@galangroep.nl