Kennismaking met twee nieuwe DB-leden

Met veel plezier hebben de bestuursleden met wel 6 goede kandidaten gesprekken gevoerd voor twee DB vacatures.

De uitkomst: vanaf 15 juni zitten de collega's Andreas de Graaf (gs Voorschoten) en Bjørn van den Brink (gs Wierden) in het Dagelijks Bestuur. Zij stellen zich graag even aan jullie voor.

nieuwe DB-leden

  • Andreas de Graaf

    Andreas de Graaf

    Andreas de Graaf, sinds 2 jaar gemeentesecretaris van Voorschoten. Als secretaris zit ik dus nog maar kort in het vak, maar zoals ik thuis laatst zei, “het is de leukste baan die ik heb gehad tot nu toe, maar ook met moeilijke uitdagingen”. Dat maakt het zo interessant. In het dagelijks bestuur van de VGS wil ik graag mijn steentje bijdragen om ons mooie vak meer kleur te geven. Immers, onze rol is bijzonder in het openbaar bestuur en mag wat mij betreft soms meer gezicht krijgen. Samen met jullie, maar ook met onze samenwerkingspartners zou ik graag werken aan die profilering. Uiteraard zijn ook onderwerpen als het ontwikkelen van ons vak, samenwerken, organisatieontwikkeling en vernieuwing onderwerpen die me aanspreken. Erg leuk om plaats te nemen in het DB en het vertrouwen te krijgen.

  • Bjørn van den Brink

    Bjørn van den Brink

    Bjørn van den Brink, sinds 2003 gemeentesecretaris en lid van de VGS. Vanuit verschillende bestuursfuncties en als ´VGS-buddy´ levert hij graag een bijdrage aan de ondersteuning van collega´s en de doorontwikkeling van het vak. De laatste 20 jaar is hij actief in internationale samenwerking via het Hanzeverbond, jumilages, Euregio, Interreg, Kimo, ICMA en Trilaterale waddenconferenties in de overtuiging dat internationalisering het werk van city managers naar een hoger plan kan tillen en de resultaten ten goede komen aan de kwaliteit van de dienstverlening.