Vacature in VNG-commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu

In deze commissie wordt de VGS al lange tijd vertegenwoordigd door Peter Derk Wekx, gemeentesecretaris van de gemeente Alphen aan de Rijn. Peter Derk gaat vanaf 1 maart aan de slag als plv directeur en programmamanager voor het Nationaal Programma Regionale Energie Strategie (NP RES).

In maart worden de vacatures in de VNG-commissies opengesteld en kunnen kandidaten zich melden bij de VNG. Wij vroegen aan Peter Derk wat hij zo mooi vindt aan het deel uitmaken van de commissie EKEM:

  • Je bespreekt actuele onderwerpen zoals klimaatakkoord, circulaire economie, maar bijvoorbeeld ook PFAS/asbest op daken etc.
  • Het is mooi om lobbywerk richting het Rijk van dichtbij te zien en mee te maken.
  • Er ligt een belangrijke rol voor de gemeentesecretaris om te zorgen dat al het lobbywerk ook tot iets uitvoerbaars leidt voor de gemeente.
  • EKEM is qua groep erg leuk. Er heerst een ontspannen en betrokken sfeer waarin je werkt met bevlogen en deskundige medewerkers.
  • Je bent bezig met verschillende onderwerpen.

Officieel aanmelden kan pas als de VNG de vacatures openstelt. Mocht je belangstelling hebben maar nog iets meer willen weten, dan kun je tot 1 maart met je vragen bij Peter Derk terecht (PWekx@alphenaandenrijn.nl).