Veiligheidsbriefing voor gemeenten over de verkiezingen

Veiligheid is een belangrijk onderwerp in de voorbereiding van de aankomende verkiezingen. Op welke dreigingen en risico’s moet onze gemeente zich voorbereiden? Hoe kunnen we omgaan met desinformatie? Waar kunnen we terecht met vragen over maatschappelijke onrust?

Deze vragen komen aan bod tijdens een digitale veiligheidsbriefing voor gemeenten georganiseerd door het ministerie van BZK en de NCTV, samen met de VNG, de IBD, J&V en de partners van het Ondersteuningsnetwerk maatschappelijke onrust. De briefing is voor: projectleiders verkiezingen, adviseurs veiligheid (OOV, crisisbeheersing, digitale veiligheid/CISO) en adviseurs communicatie.

Het programma van de veiligheidsbriefing is opgedeeld in vier thema’s:

  1. Toelichting bij het dreigingsbeeld en het profiel verkiezingen
  2. Maatschappelijke onrust met o.a. aandacht voor openbare orde vraagstukken
  3. Desinformatie
  4. Digitale dreigingen

In ieder onderdeel wordt aandacht besteed aan handelingsperspectieven, rollen en verantwoordelijkheden. Er vinden twee bijeenkomsten plaats, op donderdag 25 februari 14.00-16.00 uur en dinsdag 2 maart 14.00-16.00 uur.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar veiligheidsbriefing@minbzk.nl. Vermeld je naam, gemeente en of je wilt deelnemen aan veiligheidsbriefing 1 (25 feb) of veiligheidsbriefing 2 (2 maart).

Je ontvangt in de week van de briefing een bevestigingsmail met meer informatie over de briefing en de aanmeldingsinstructie.