VGS uurtje - Een hack bij je gemeente?

Op woensdag 7 december a.s. van 12.00-13.00 uur organiseren we weer een digitaal VGS uurtje. We verwelkomen je hier graag!

De gemeente Buren is in april jl. getroffen door een ransomware-aanval. Bij de hack zijn gegevens van de gemeente gestolen. Vervolgens is een set van 130GB aangeboden op het darkweb, een afzonderlijk en anoniem deel van het internet. 
Uit onderzoek is gebleken dat de ransomware-aanval kon ontstaan doordat criminelen initieel toegang hebben verkregen door misbruik te maken van inloggegevens van een leverancier. Omdat 2-factorauthenticatie op dit account ontbrak, konden de hackers binnen komen in de ICT-omgeving van de gemeente. Hoe kun jij je voorbereiden op een dergelijk incident? En kun je voorkomen dat je ooit in zo’n situatie raakt?

Tijdens dit VGS uurtje delen Michiel van Dalen (Gemeentesecretaris Buren) en Remco Groet (strategisch adviseur bij de Informatiebeveiligingsdienst van de VNG) hun ervaringen na de hack op de gemeente Buren. Via deze link kun je je inschrijven.