Amstelveen

Bij de verbouwing van de kantoren van het Raadhuis tot flexibele reserveerbare werkplekken (2019-2022) is onder invloed van de effecten van COVID besloten een gedeelte van de kantoren vorm te geven als Ontmoetingspark.

Aanleiding hiertoe was de “winst” aan werkplekken (20%) door thuiswerken en de vrijgekomen ruimte met een blik op de toekomst de functie van ontmoetingsruimte te geven.

Tevens is het ontmoeten een aanvullende functionaliteit op thuiswerken, aangezien men geen ontmoetingen in de thuissituatie wenselijk acht.

De keuze van een park is gemaakt omdat een park neutraliteit uitstraalt (het is van ons allen) waardoor het toegankelijk wordt voor alle disciplines (zoals een bedrijfsrestaurant). Vervolgens is aan het park en de koffietuinen (Schiphol, Beach, Future, Library en Japanse Tuin) een belevenis meegegeven waardoor inspirerende omgevingen zijn ontstaan.

 

kantoor verticaal

Kom kijken hoe ons Raadhuis omgetoverd is tot ontmoetingspark

13 oktober 2022 was er een succesvolle ontvangst maar je kunt nog steeds een kijkje gaan nemen! Aanmelden kan gewoon bij Hans Schekermans
h.schekermans@amstelveen.nl

Bert Winthorst

Bert Winthorst

Gemeentesecretaris Amstelveen

Werkgeluk is voor mij:
Medewerkers een inspirerende werkplek bieden.

Film De koffietuinen