Cranendonck

In Budel is al geruime tijd één van de twee grootschalige opvanglocaties voor asielzoekers in Nederland gevestigd. Vijftienhonderd mensen kunnen hier tijdelijk gehuisvest worden in afwachting van een mogelijk asiel. Na vaak een lange en gevaarlijke tocht, komen ze vermoeid en met een enorme ballast aan. Een veilige plek is dan zo belangrijk. De enorme inzet van medewerkers helpt daarbij. Ik zie en voel de directe betekenis voor een ander en tegelijkertijd de enorme rijkdom van onszelf op alle fronten. Beiden doen iets met mijn werkgeluk.

Een AZC is net een dorp. De asielzoekers zijn elkaars buren. Er staat vaak een school op het terrein en er is een speelplek voor kinderen. Asielzoekers wonen en leven er zelfstandig. Ik bied je gelegenheid om te komen zien en ervaren hoe het is om als vreemdeling naar het AZC Budel-Cranendonck te komen en asiel aan te vragen in Nederland.

Programma

Een ervaring met vluchtelingenopvang. We worden ontvangen bij de vreemdelingenpolitie op het AZC en krijgen uitleg over het vervolg van je asielprocedure. Vervolgens een rondleiding over het terrein waarbij we je laten zien waar jij en de maximaal 1500 andere asielzoekers wonen en leven. Daarna halen we het eetpakket in de centrale keuken. Er wordt ons een hapje en een drankje aangeboden uit de internationale keuken. 

cranendonck03 v2

Ervaar hoe het is om als vluchteling in een vreemd land te komen

11 maart 2023 | 13:00-16:00 uur | AZC Budel-Cranendonck | Randweg oost 32 |  Budel

Aanmelden tot 1 maart 2023 per mail bij MariskaVerheijen@coa.nl 

Edit Jacobs

Edith Jacobs

Gemeentesecretaris Cranendonck

Werkgeluk is voor mij:
Iets betekenen voor de ander! Zo simpel als wat en ik probeer hierbij de ‘visfi loso- fi e’ te leven :-)