Gouda

In 2022 vierde Gouda tot 17 september 750 jaar stadsrechten, waarbij verdraagzaamheid in veelkleurigheid centraal staat en de kracht van de samenwerking terug te zien is in diverse projecten. Een feest vóór, dóór en mét de Gouwenaars, die samen vol trots hun mooie stad in de schijnwerpers willen zetten en garant staan voor een welkome sfeer.

Gouda750 is een feest leunend op de historie, maar met de blik gericht op de toekomst en inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad mooier en leuker te maken. Het motto van het feest is dan ook: Geef Gouda door! Dankzij vele nieuwe initiatieven en activiteiten willen we als de feestperiode ten einde is doorpakken op de thema’s en prioriteiten die in 2022 voor het voetlicht zijn gebracht. Geef Gouda Door! blijft dus ook ná 17 september '22 een belangrijk thema voor de stad en ik nodig jullie van harte uit voor een nadere kennismaking met Gouda en de stappen die gezet worden naar een duurzamer, innovatiever en veelkleuriger Gouda.

Programma

We starten met een walking lunch door de stad, begeleid door een stadsgids met focus op culinaire en historische hoogtepunten. Vervolgens gaan we in dialoog met stads- en cultuurmakers die een grote rol hebben gespeeld in het succes van Gouda750. Hoe maken we samen de stad en hoe geven we die door? We sluiten af met een borrel bij Gouds Glas.

gouda02 v2

Feestelijke middag Gouda met cultuur, dialoog en culinair

4 november 2022 | 12:30-18:00 uur | Gouda

Aanmelden tot 24 oktober per mail bij kabinetszaken@gouda.nl
www.gouda750.nl 

gouda03

Ruud Bakker

Gemeentesecretaris Gouda

Werkgeluk is voor mij:
Vanuit gelijkwaardige samenwerking en plezier zorgen voor de positieve ontwikkeling van de stad, van mensen en van teams.