Olst-Wijhe

Olstergaard in Olst is een natuurinclusieve wijk in aanbouw, met een gedreven projectteam en met veel betrokkenheid van (toekomstige) bewoners.

“In Olstergaard woon je groen, sociaal, ruim en gezond. Hier teel je je eigen groente, wandel je door de wilgenlaantjes tussen de kavels en geniet je van de slingerende waterpartijen. Olstergaard is de wijk van de toekomst. Je kent je buren, maar je hebt ook je privacy in je prachtige energie neutrale woning.”

Met deze droom begon in 2018 een benen op tafel-sessie in het college over een nieuwe woonwijk en die is nu in 22/23 werkelijkheid geworden. De eerste bewoners bouwden hun huis, van Tiny House, sociale huurwoning tot natuurinclusieve villa. Ik zie dat de bewoners samen de schouders er onder zetten en elkaar kennen en opzoeken.

Als ambtelijk opdrachtgever zag ik dit project starten en van de grond komen, voel ik de energie die er in de organisatie stroomt en ook bij de (toekomstige) bewoners is er een aanstekelijk enthousiasme. En daar wil ik mijn collega gemeentesecretarissen graag mee inspireren. Het project onderscheidt zich niet alleen in het natuurinclusieve, maar ook in de participatie. Velen buiten Olst-Wijhe zijn inmiddels al inspiratie wezen halen voor hun eigen projecten. 

olst wijhe02

Lezing en rondleiding over de natuurinclusieve wijk Olstergaard

14 april 2023 | 12:15 - 16:00 uur | Middenhuis bij de Aardehuizen in Olst

Aanmelden kan nog steeds!

Graag per mail bij Annet Schoenaker - a.schoenaker@olst-wijhe.nl

driest zielhuis

Driest Zielhuis

Gemeentesecretaris Olst-Wijhe

Werkgeluk is voor mij:
De combinatie van werken met gedreven en initiatiefrijke collega’s, flow in het proces, en maatschappelijke relevantie.