's-Hertogenbosch

Maten, makkers, metgezellen, Een gemeente met de geschiedenis en de maat van Den Bosch heeft een stadschroniqueur. Ik ben van verhalen; Eric Alink is dus onderdeel van mijn werkgeluk. Dat geluk is persoonlijk. De één wordt blij van een dorp, de ander van een mainport. Ik ben blij in een stad, met een zichtbare geschiedenis en vrolijkheid alom. Ik ben gelukkig in Den Bosch. Dat geluk hangt ook samen met de mensen met wie ik werk. Die de liefde voor de stad (en het werken voor de stad) met me delen. Met wie ik het lot deel en die van medewerkers makkers worden.

Het bijgaand verhaal van Eric is mijn cadeau aan de VGS en daarmee aan jullie, metgezellen. Bij wie ik me “thuis” voel en met wie het vaak gezellig is. Kom ook eens langs, tijdens de Bossche Zomer, op Markt 1, dan drinken we samen een biertje op maten, makkers en metgezellen. 

s hertogenbosch02

Verhaal van Eric Alink - stadschroniqueur

Lees het verhaal op: www.bosschekroniek.nl

“Op een van de fresco’s reiken God en Adam elkaar de hand. Hun wijsvingers raken elkaar op een hemelse haar na. Het exacte punt waarop Schepper en mens elkaar bijna raken? Precies.” 

beren van der ploeg

Berend van der Ploeg

Gemeentesecretaris ’s-Hertogenbosch

Werkgeluk is voor mij:
De stad, met een zichtbare geschiedenis en vrolijkheid alom.