Urk

Mijn cadeau voor alle gemeentesecretarissen is een geluksticket voor een verrassende steegjestocht vanuit Urk, ofwel de Ginkiestocht.

Het dorp, ooit omsloten door de Zuiderzee, bruist van verhalen en anekdotes, die u een inkijkje geven in het leven van Urkers uit vervlogen tijden. Tijden van armoede en van pijn door verlies aan wat de zee van hen genomen heeft, maar ook tijden van geluk en voorspoed door wat de zee gegeven heeft . Al wandelend trekken we de lijn naar vandaag. De vraagstukken die nu op ons bord liggen, de kansen en de uitdagingen waar we als gemeente Urk voor staan. Natuurlijk blikken we ook vooruit op de toekomst, want wat er ook speelt: Urk groeit en bloeit.

Programma

De Ginkiestocht start vanaf Museum Het Oude Raadhuis. Na de tocht drinken we samen koffie met wat lekkers in het gemeentehuis en nemen we de tijd om vooreerst of opnieuw kennis te maken. 

urk02

Ginkiestocht door het centrum van Urk

29 september 2022 (aanmelden z.s.m.) 

24 november 2022  (aanmelden tot 10 november)

13 april 2023 (aanmelden tot 30 maart) 

Programma start om 14:00 uur | Museum Het Oude Raadhuis | Wijk 2-2 | Urk

Aanmelden per mail bij Karin Bakker - kj.bakker@urk.nl
www.touristinfourk.nl

carla swart

Carla Swart

Gemeentesecretaris Urk

Werkgeluk is voor mij: 
Elke dag te mogen bouwen op de ferme fundamenten van de bijzondere Urker geschiedenis. Om samen al het goede wat was te koesteren, om met elkaar dynamisch mee te bewegen met wat is en om positief, enthousiast, warm en doelgericht stevig te sturen op wat komen gaat.