Wijk bij Duurstede

In de prachtige Kromme Rijnstreek ligt de gemeente Wijk bij Duurstede. Naast een mooi buitengebied met kastelen en landgoederen, bestaat de gemeente uit de dorpen Cothen en Langbroek en vestingstad Wijk bij Duurstede.

In het hart van de Kromme Rijnstreek speelt de kersenteelt al eeuwenlang een belangrijke rol. Maak kennis met de rijke historie van de kersenteelt in het Kersenmuseum. Leer op interactieve wijze over de bijbehorende traditie, trots, cultuur, verhalen, nostalgie en saamhorigheid rondom de kersenteelt.

Het Kersenmuseum is alle seizoenen geopend. Met als hoogte- punten de bloesem in april en mei en de kersentijd in juni en juli!

Geniet op het terras aan de kersenboomgaard of in de schenkerij. Breng een bezoek aan de Landwinkel met een gevarieerd aanbod van (h)eerlijke streekproducten. En wie nog wat tijd over heeft , kan zich laten verrassen door al het moois dat onze gemeente te bieden heeft!

wijk bij duurstede01

Voucher voor een bezoek aan het Kersenmuseum en koffie/thee met gebak

Kersenmuseum | Groenewoudseweg 18 | Cothen

Dit cadeau is te innen tot 31 december 2023.

www.dekersenhut.nl
www.hetkersenmuseum.nl

judith de jonge

Judith de Jonge

Gemeentesecretaris Wijk bij Duurstede

Werkgeluk is voor mij:
Op pad zijn en geloven in waar ik heen wil. Met elkaar en met plezier. En onderweg kunnen genieten van wat er is in het hier en nu.