Zundert

Het Bloemencorso is veel meer dan alleen een optocht. Het bouwen van de corsowagen en alles wat daarbij komt kijken, is een sociaal en creatief proces waar de hele gemeenschap gedurende een groot deel van het jaar mee bezig is. Jong en oud, man en vrouw werken samen. Kinderen en jongeren worden intensief bij het corso betrokken en de cultuur wordt overgedragen van generatie op generatie.

Grootste dahliacorso ter wereld

Daarmee levert het Bloemencorso een grote bijdrage aan de sociale cohesie van de gemeenschap. Unesco heeft daarom in 2021 de corsocultuur ingeschreven op de Representatieve Lijst van Immaterieel Erfgoed van de mensheid.

Wat in Zundert in 1936 begon als een optocht van met bloemen versierde fietsen en boerenkarren is inmiddels uitgegroeid tot het grootste dahliacorso ter wereld. Op de eerste zondag van september rijden de versierde praalwagens van maximaal 19 meter lang, 9 meter hoog en 4,5 meter breed door het centrum van Zundert. 

zundert03

Bezoek aan twee bloemencorsotenten onder begeleiding van een gids per fiets

31 augustus 2023 | ontvangst in café-zaal Het Wapen van Zundert Katerstraat 12 | Zundert | Middag of avond (wordt later bepaald).

Aanmelden tot 1 juli per mail bij Corrie Bastiaansen - c.bastiaansen@zundert.nl

freek compagne

Freek Compagne

Gemeentesecretaris Zundert

Werkgeluk is voor mij:
Samen met anderen, met passie werken aan de mooie en dankbare opgaven in onze gemeente.