Carolien Klesman Nacken Heeze Leende

Carolien Klesman-Nacken - Gemeente Heeze Leende

Als zesde heb ik van Leon Breukers van de gemeente Peel en Paas, het schaap met 5 poten mogen ontvangen.

Leon is mijn mentor in de opleiding voor gemeentesecretarissen van de Vereniging van Gemeentesecretarissen in samenwerking met Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, NSOB. En wat blijkt, wij hebben allebei roots in Maasbracht! Zodoende de prachtige haven op de achtergrond. En we hebben leuke & leerzame gesprekken gevoerd de afgelopen periode met elkaar.

Als collega elkaar helpen, vanuit die mentor rol, door (of terug) naar de subregio A2.

Ik heb, om de subregio Samenwerking A2-gemeenten compleet te maken, het schaap doorgegeven aan Willem Weeterings van de gemeente Valkenswaard. Samen werken we al ruim 2 jaar fijn samen met elkaar én de collega secretaris waar ik het meeste mee heb samengewerkt. Collega Edith Jacobs van de gemeente Cranendonck was al eerder ontvanger van het schaap via Leon Breukers. En daarmee is dus nu de subregio compleet!
Nog te volgen?

De route die het schaap aflegt is wat mij betreft exemplarisch voor de complexiteit en diversiteit van de rol van de gemeentesecretaris. Er zijn zoveel aspecten die bij de rol komen kijken, dat 5 poten misschien nog wel te weinig is. Denk aan de rol van adviseur in het college, directeur van de organisatie, de WOR bestuurder, de rol van collega secretaris in de subregio, de rol van algemeen commandant in de veiligheidsregio en ga zo maar door.

Prachtig dat vak, maar leg het maar eens uit wat je doet aan een inwoner of kennis…..