Lieke Hendrix Breda

Lieke Hendrix - Gemeente Breda

Het schaap met reces

Het schaap heeft het best druk gehad bij alle gemeentesecretarissen tot nu. In Breda heeft het schaap daarom even de tijd genomen om wat op adem te komen en natuurlijk ook om nieuwe avonturen te beleven. Het schaap begon met een rondleiding op 't Zoet, samen met de GS Willem Weeterings van Valkenswaard. ‘t Zoet is een belangrijke drager van de grootstedelijke ontwikkeling van Breda.

Het schaap is mee gaan wandelen in Oosterhout, onderdeel van ons daily urban system Baronie, wat de basis is voor de verdergaande samenwerking in de regio. Het schaap is van links naar rechts gegaan tijdens 538 koningsdag op het Chasseveld #snollebollekes. Het schaap kreeg ook een boek aangeboden van Erik Ottens, collega bij de gemeente, over ‘Lean in Breda’.

Ook heeft het schaap herdacht op 4 mei in het Valkenbergpark, en de bevrijding gevierd bij Brack op 5 mei. Het schaap is ook nog naar een avondje NAC geweest, waar het hard heeft geblaat, maar dat mocht helaas niet baten.

Ten slotte is het schaap overhandigd aan Aly van Berckel, de GS van Tilburg. Breda en Tilburg werken steeds meer samen als tweestedenregio. Daarmee kwam een einde aan de avonturen van het schaap in Breda. (mei '22)