IMG20230511190844 01

Tweedaagse werkgeluk op de wadden eilanden

Op 11 en 12 mei waren 6 gemeentesecretarissen te gast bij 4 secretarissen van de Waddeneilanden. Doel: met elkaar in gesprek over werkgeluk. En dat tijdens de jaarlijkse tweedaagse van de Gemeenschappelijke Regeling de Wadden.

De gasten werden meegenomen in een goed gevuld programma: een bezoek aan gemeentelijk museum ’t Behouden Huys, met de huifkar een avondtocht door eilandnatuur en met de Strandbus naar het Drenkelingenhuisje. Naast al deze leuke activiteiten was het doel van de tweedaagse natuurlijk om het eens écht met elkaar te hebben over werkgeluk en het vak van secretaris, leiderschap, rolvastheid, betekenisvol werken. Onze gasten waren aanwezig bij onze Directieraad en hebben daarop mooie feedback gegeven.

Met elkaar hebben we gedeeld wat werkgeluk is en samengevoegd komen we hier op uit

Werkgeluk is: doen wat bij je past, authentiek zijn, bijdragen aan een groter geheel en daarbij mensen treffen die je helpen en inspireren, regie hebben over je werk, en je man kunnen staan als dit nodig is, ruimte geven om echt te kunnen samenwerken. Maar ook heel belangrijk is de balans tussen werk en privé, want werkgeluk is onderdeel van levensgeluk.