IMG 7695

Werkgeluk in Het Smalste Stukje Nederland

Gastheer Guus van Balkom ontving op donderdag 11 mei 9 collega’s in Het Smalste Stukje Nederland. In drie etappes hebben ze het Smalste Stukje Nederland verkend.

De wandeling is gestart vanuit de historische kern van Susteren, bij de Amelbergabasiliek. Via de vrij nieuwe woonwijk In de Mehre voerde de wandeling naar koffiehuis Het IJzerenbosch. Onder het genot van koffie en overheerlijke vlaai besprak het gezelschap enkele onderwerpen. Vervolgens ging de wandeling verder naar het meest westelijke puntje van Duitsland. Het Smalste Stukje Nederland is hemelsbreed slechts 4,8 km van Duitsland naar België over Echt-Susterens grondgebied. Daarom bracht een bus de deelnemers naar de Maas bij Maaseik. Deze derde etappe van de wandeling bracht hen door het Maasdal langs de Konikspaarden en de Maas die Nederland scheidt van België. Uiteraard zijn ze de brug opgelopen om ook een voet gezet te hebben in België.

Daarmee was de opdracht voltooid om wandelend in één dag het werkgeluk te ervaren in Het Smalste Stukje Nederland en de ruimte te hebben elkaar wat beter te leren kennen. Om hen te enthousiasmeren nog meer te ontdekken in Het Smalste Stukje Nederland hebben ze een wandel-/fietskaart, enkele wandelkaarten van ommetjes en een dopper ontvangen na afloop. Op www.hetsmalstestukjenederland.nl is uiteraard voor iedereen meer informatie te vinden.