Excursie II - Probedrijven N.V., Schagen

Maximum aantal deelnemers: 30

Probedrijven (Progroen & Milieu, Proverpakken en Ontwikkelen, Proschoon en Probezorgt) intensiveert relaties met scholen, gemeenten en strategische partners om mensen met een beperking te leren omgaan met hun belemmeringen en te versterken met werknemersvaardigheden. Scholing, taal, begeleiding en diagnostiek zijn daarbij belangrijke instrumenten. Probedrijven heeft voldoende werk, daarbij is de aansluiting van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op de werksoorten een belangrijk aandachtspunt. Gemeenten kunnen een breder aanbod doen om doelgroepen als bijvoorbeeld statushouders en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, te plaatsen.

Probedrijven is een sociale onderneming met een strategie die is gericht op:

• Samenwerken met gemeenten, scholen en gelieerde bedrijven als Agros, Rataplan en NH-Connect ter versterking van het maatschappelijk middenveld.
  • Een sociaal en financieel gezonde verhouding in de samenstelling van het personeel
  • Met nadruk op re-integratie om mensen uit de regio Kop van Noord-Holland met een afstand door te laten stromen naar werk
  • Het actief omgaan met milieudoelstellingen

De rondleiding duurt maximaal 45 minuten. (2 groepen van elk 15 personen). Na afloop volgt kopje koffie/thee en kunnen er uiteraard vragen worden gesteld.