Workshop I - 'Thuiswerken en hoe blijven we met elkaar in verbinding en hoe gaan we straks om met hybride werken.' door Hans Meyer

Na twee jaar voornamelijk thuiswerken maken we de balans op: wat is de toekomst van werk en hoe ziet die eruit? Vlak na de eerste lockdowns werden de voordelen van thuiswerken zichtbaar: minder woon-werkverkeer, een betere balans tussen werk en privé en in veel gevallen een hogere productiviteit. Maar naarmate de pandemie langer duurde, werden ook de nadelen steeds duidelijker: minder betrokkenheid van de medewerkers met hun werk of met elkaar, minder kennisdeling, minder samenwerking, minder innovatie en ook meer mentale klachten.

Hoe ziet ons werk er in de toekomst uit? Waar ligt de balans tussen on- en offline werken? Wat betekent hybride werken voor leiderschap? Als één ding duidelijk is geworden tijdens de pandemie is dat de toekomst van werk niet kan zonder menselijke verbindingen. Hans Meyer geeft achtergronden en concrete handvatten om het werkgeluk van mensen centraal te stellen en medewerkers daardoor betrokken te houden.

Hans Meyer stond aan de wieg van twee prijswinnende hotelconcepten, citizenM en Zoku. Beide merken worden wereldwijd gezien als echte innovators in een traditioneel hotel-landschap waarbij de Toekomst van Werk steeds een belangrijke pijler is geweest. Hij is expert op het gebied van innovatie in een meer traditionele omgeving, de kracht van customer- en employee centricity, design thinking en het bouwen van een succesvol merk en een sterke bedrijfscultuur waarbij duurzaamheid een geïntegreerd onderdeel vormt. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren een sterke visie ontwikkeld op de Toekomst van Werk. Hierbij heeft Zoku, in samenwerking met een aantal internationale partijen, uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar de Toekomst van Werk en, succesvolle werkomgevingen. Wat belangrijk is om medewerkers enthousiast en betrokken te houden en voor het belang van "verbinding".