Bijeenkomst over de energietransitie

De energietransitie staat hoog op de politieke agenda. Tegelijkertijd is het een uitdaging om prioriteiten te stellen en vast te houden. En hoe stuur je als gemeente op regionale energiestrategieën? Tijdens deze bijeenkomst gaan we in op de verschillende onderdelen van de energietransitie, de instrumenten die je daarbij hebt en de rol die je als gemeentesecretaris kiest.

We zijn te gast bij Martiene Branderhorst, gemeentesecretaris in Gouda.

Op het programma staan onder andere bijdragen van:

• Kristel Lammers, directeur Nationaal Programma Regionale Energie Strategieën. In dit programma werken IPO, Unie van Waterschappen, VNG en Rijk samen aan de aanpak van de energieopgaven.
  • Peter-Derk Wekx, gemeentesecretaris in Alphen a/d Rijn en lid van de VNG-commissie die zich met de energietransitie bezig houdt.

In het programma delen we kennis, maar willen we vooral ook ervaringen uitwisselen waar je in je eigen gemeente mee aan de slag kunt!