Praktische informatie voor deelnemers

 

Bereikbaarheid centrale congreslocatie De Lasloods
Op donderdag- en vrijdagochtend 26 en 27 september 2019 vindt het VGS congres plaats in de Lasloods, onderdeel van de Kenniswerf Vlissingen, gezichtsbepalend industrieel erfgoed in de stad. Het adres is Tweede Binnenhavenweg 8, 4382 ZH Vlissingen.

De Lasloods is gelegen op korte afstand van het NS-station Vlissingen. Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren in de directe omgeving van de Lasloods of in de omgeving van het NS station. Borden en verkeersregelaars geven aan waar je kunt parkeren.

Kofferservice
Verblijf je in één van dan kun je gebruikmaken van onze kofferservice. Neem je bagage mee naar de Lasloods en wij zorgen dat deze naar je hotel wordt vervoerd. Verblijf je bij een andere accommodatie, dan kunnen we je geen kofferservice bieden. Je kunt dan wel je bagage in onze garderobe kwijt.

Vervoer tijdens het congres
De plenaire programmaonderdelen, de workshops en het diner met feest vinden op diverse locaties op Walcheren plaats. Het vervoer gedurende het congres is voor je geregeld.

Op donderdag- en vrijdagochtend rijdt onze pendeldienst eenmaal langs de voorgeselecteerde hotels om je voor de start van het programma bij de Lasloods af te zetten. Wil je hiervan gebruikmaken, zorg dan dat je vanaf 09.00 uur klaarstaat bij de ingang van je hotel.

Op donderdagavond vinden het diner en feest plaats in het Middelburgse Stadhuis en naastgelegen horecagelegenheid Zanzibar. Tijdens de donderdagmiddag en -avond is er gezorgd voor extra busvervoer:

 • 17.45 uur Busvervoer vanaf Kinderdijk Middelburg naar Lasloods Vlissingen
  Vertrek na de workshops en voor de stadswandeling, borrel, dinerbuffet en feest-avond in Middelburg.
 • 19.00 uur Busvervoer vanaf Stadhuis Middelburg naar Lasloods Vlissingen
  Vertrek na de borrel en voor het dinerbuffet.
 • 22.00 uur Busvervoer vanaf Stadhuis Middelburg naar voorgeselecteerde hotels en
  Lasloods Vlissingen
 • 23.00 uur Busvervoer vanaf Stadhuis Middelburg naar voorgeselecteerde hotels en
  Lasloods Vlissingen
 • 00.30 uur Laatste bus terug naar voorgeselecteerde hotels en Lasloods Vlissingen

 • Ben je met de auto en neem je alleen deel aan het dagprogramma op donderdag 26 september? Dan kan je dus op verschillende tijden terug naar de Lasloods waar je auto staat.

 • Het is ook mogelijk om met eigen vervoer naar de workshop te gaan. vind je alle adressen van alle workshoplocaties
 • Om in het centrum van Middelburg te parkeren, kun je terecht op de kleinere Parkeerplaats Bodenplaats (Stadhuisstraat 2a) en de grote Parkeergarage De Geere (Kalverstraat 4).

Programmaboekje
We hebben een mooi gevarieerd programma voor je samengesteld. Bekijk hier het programmaboekje.

Je hoeft dit programmaboekje niet uit te printen want op het congres ligt het gedrukt en wel voor je klaar.

Workshopaanbod: bereid je goed voor!
Op donderdagmiddag 26 september staan de workshops op het programma. Er is een zeer gevarieerd workshopaanbod. Welke workshop heeft jouw voorkeur? Bereid je goed voor en lees alvast waar de workshops over gaan. Op die manier maak je volgende week snel en gemakkelijk je keuze.

Er zijn vijf workshops die zijn verspreid over vijf locaties: Neeltje Jans, Zoutelande, Veere, Vlissingen en Middelburg. Elke workshop bestaat uit twee delen; een inhoudelijk deel en een activiteit. 

Bij binnenkomst in de Lasloods op donderdag 26 september, kies je direct welke workshop je ’s-middags gaat volgen. Daarbij geldt dat wie het eerst komt, de eerste keuze heeft; vol is vol! Kijk dus vooraf waar je graag naartoe wilt. Bij elke workshop hoort een kleur die o.a. terugkomt in een sticker op je badge.

Bekijk hier het overzicht van de workshops.

Let op: neem een geldig identiteitsbewijs mee.
Voor sommige workshoponderdelen, bijvoorbeeld Neeltje Jans, moet je je kunnen legitimeren.

Contact met ons opnemen?
In aanloop naar het congres zijn we te bereiken op vgscongres2019@middelburg.nl  Tijdens het congres kun je ons goed herkennen; de heren aan een blauw gestreepte stropdas met Zeeuwse knop en de dames aan een blauwe strik op een witte blouse. Spreek ons gerust aan met vragen of opmerkingen. Je kan ook bellen met het speciale congresnummer: 06 5160 3296.

Social media
Gebruik #vgscongres2019 naar hartenlust!

Kennispartners
Het VGS-congres 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de kennispartners: BMC, Rijnconsult en PwC.

_____________________________________________________________________________________
Wijzigingen en annuleringen

Het kosteloos annuleren van je deelname is mogelijk tot 1 september 2019. Na deze datum zijn we wel genoodzaakt een factuur te sturen wegens reeds gemaakte kosten. Zijn er wijzigingen in je aanmelding, dan horen we dat ook graag. Ook hiervoor kun je ons bereiken op dit e-mailadres: vgscongres2019@middelburg.nl

Kosten voor het congres
De kosten voor deelname aan het VGS-congres 2019 bedragen een vast tarief van € 400,- (excl. btw) per persoon. Dit is inclusief lunch, diner, consumpties en documentatie. De hotelkosten zijn niet inbegrepen; die zijn voor eigen rekening.