VGS uurtje - Arbeidsmarktkrapte

De arbeidsmarkt anno 2023 is krapper dan hij de afgelopen 50 jaar is geweest. Sterker nog, door de toenemende vergrijzing is de krapte van structurele aard. Dit speelt bij gemeenten nog sterker blijkt uit de Personeelsmonitor Gemeenten. In de gemeentelijke sector is 61% van de medewerkers 45-plus, terwijl dit voor de gehele Nederlandse werkzame beroepsbevolking rond de 42% is.

De impact op gemeenten gaat daarom de komende jaren aanzienlijk zijn. Hoe kunnen we hierop anticiperen?

Tijdens dit VGS uurtje verkennen we met elkaar nieuwe richtingen om ook in een structureel krappe arbeidsmarkt de gemeentelijke dienstverlening te kunnen waarborgen. Patricia Honcoop, Projectleider Arbeidsmarkt en Onderzoek A&O fonds Gemeenten, presenteert de nieuwste cijfers. Janine Jongepier, VNG Secretaris van het College voor Arbeidszaken, licht kort het programma Arbeidsmarkttekort toe en Ditta Cazemier, gemeentesecretaris van De Fryske Marren, deelt haar ervaringen met brede regionale samenwerking. Uiteraard is er alle ruimte voor het stellen van vragen en uitwisselen van ervaringen. 

We kunnen ons voorstellen dat dit VGS-uurtje ook interessant is voor jouw directeur/manager Bedrijfsvoering en/of HR. Jouw collega is van harte welkom om aan dit VGS-uurtje deel te nemen. Je kunt dit bij jouw aanmelding aangeven of door een mail te sturen naar vgs@gemeentesecretaris.nl.

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.