VGS uurtje - Common Ground

Gemeentelijke dienstverlening verbeteren met Common Ground

Common Ground is niet in één zin of woord te omschrijven. Het is een beweging, gedachtegoed, informatiekundige visie, componenten, standaarden en sinds 2022 ook een transitieprogramma. Voor gemeenten liggen de uitdagingen in het verenigen van krachten en het vernieuwen van hun IT-landschap. Het is niet efficiënt om als individuele gemeente telkens het wiel opnieuw uit te vinden; samenwerking, regie en doorzettingsmacht is nodig; een bundeling van kennis, middelen, visie en uitvoering.

Gemeenten staan voor de taak om het IT-landschap, nu verouderd en te afhankelijk van leveranciers, te vernieuwen. Dit betekent niet het bouwen van een nieuw en kostbaar ICT-systeem, maar het benutten van wat er al is – de componenten, de afspraken. Als gemeentesecretarissen hebben we hier een belangrijke rol in.

Met het transitieprogramma Common Ground hebben we de sleutel in handen om daar verandering in te brengen. Tijdens dit VGS uurtje vertellen Erwin Stolk, Voorzitter Common Ground Board en gemeentesecretaris Vlaardingen, en Sandra van Wijngaarden, Programmamanager Common Ground, alles over het transitieprogramma. Wat zijn de mogelijkheden voor jouw gemeente met Common Ground? Ben je klaar om een rol te spelen in deze transitie? 

Uiteraard is er ruimschoots gelegenheid tot interactie, het stellen van vragen en het delen van kennis tijdens dit VGS uurtje dat online plaatsvindt op woensdagmiddag 6 november van 16.00 - 17.00 uur. 

Meld je snel aan!   

Inschrijven

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich niet aanmelden op dit event.