IMG 20190315 WA0006 002

Gezag van de Gemeentesecretaris

Zonder gezag kun je je werk als gemeentesecretaris niet doen. Maar wat is gezag eigenlijk? Welke soorten gezag zijn er en in welke arena’s zet je die in?

Waar de invloed van hiërarchie afneemt en werken in netwerken belangrijker wordt verandert ook het soort gezag dat je in kan zetten. Stichting Beroepseer heeft voor de VGS onderzoek gedaan naar het gezag van gemeentesecretarissen.

Het boekje bevat een algemene beschrijving van het begrip gezag in een moderne context, de uitkomsten van de enquête die door veel van jullie is ingevuld en een drietal boeiende interviews met collega’s. Het onderzoek is via de link hiernaast te downloaden. Alle leden krijgen het onderzoek toegezonden, voor andere geïnteresseerden is er een beperkt aantal exemplaren op aanvraag beschikbaar via vgs@gemeentesecretaris.nl

De uitgave is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat via het programma Democratie in Actie met beroepsverenigingen in het openbaar bestuur samenwerkt aan een betere overheid.