Dienstverlening toekomst

Publicatie Dienstverlening van de toekomst - een gemeente zonder huis

Op het jubileumcongres van de VNG in 2012 verzorgde de VGS een workshop "Nieuwe vormen van dienstverlening, een gemeente zonder huis" en herhaalde door deze workshop op het VGS-congres in Nijmegen.

Het enthousiasme waarmee deze workshops werden ontvangen, inspireerden een aantal VGS-leden een boekje uit te geven over nieuwe vormen van dienstverlening. Het gaat hierbij om de vraag hoe we in een samenleving die op vele terreinen schaalvergroting kent ook kleinschalig kunnen blijven. Kunnen we onze inwoners gelukkiger maken door gemeentelijke diensten veel dichterbij aan te bieden dan ergens centraal in een hoofdkern? Kunnen we medewerkers gelukkiger en wellicht zelfs productiever maken door ze zoveel mogelijk in het gebied, op locatie te laten werken en verder bijvoorbeeld zo veel mogelijk thuis? Kan de dienstverlening zo ook goedkoper worden, dus meer voor minder? Het zijn vraagstukken die de VGS als beroepsvereniging buitengewoon bezighouden.

In dit boekje doen de VGS- leden Jan van Ginkel, (geestelijk vader van het model "Molenwaard" en secretaris van Schiedam), Jos van der Knaap (lid van ons dagelijks bestuur, initiatiefnemer van de workshops en dit boekje en secretaris van Wijchen) en Robbert Halffman (geestelijk vader van de duurzame organisatieontwikkeling in Beesel en secretaris van die gemeente), aangevuld met Rowin Oosterink (senior huisvestingsadviseur en projectmanager van BBN adviseurs voor gebouw & gebied) verslag van hun dromen en ervaringen.

Neem voor meer informatie contact op met: