IMG 0550

Verslag Commissie Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijk

De commissie persoonlijke ontwikkeling is de afgelopen weken regelmatig in je mailbox gekropen. Van allerlei kanten word je gewezen op het nieuwe (op maat gemaakte) opleidingsprogramma Etmaal. Daarvoor zijn we ingesteld; jouw persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je zelf aan de slag gaat, met jezelf. We hebben nu 30 inschrijvingen binnen voor 12 en 13 december. Dat is een mooi resultaat. We kunnen nog 20 collega’s erbij hebben, dus schroom niet! Binnen het programma Excellent zijn we ook bezig om de ontwikkelscan te updaten. Welk instrument is er beschikbaar of beschikbaar te maken om jezelf de juiste kant te laten op bewegen. Hierover gaan we de volgende vergadering in debat.

Ontwikkeling

We hebben de afgelopen maanden onze contacten met de buitenwereld ook verder opgepakt. We zijn in gesprek met de HAN, de universiteit van Nijmegen en van Leiden. We willen kennisdelen met studenten en met de professoren. We gaan mogelijk een verbinding aan met het Festival van Bestuurskunde op 13 februari. Samen met bestuurskunde studenten een onderzoek doen én presenteren. Het is van belang dat studenten ons blijven vinden. Zij zijn de nieuwe collega’s. We zitten nu in een laagconjunctuur, maar over een paar jaar zitten we weer te springen om nieuwe collega’s. Naast het contact houden met de kennisinstituten vinden wij het ook van belang dat we meer verbinding gaan leggen met onze partners. Daarom willen wij ook graag waterschapssecretarissen en/of provinciesecretarissen in onze commissie hebben. We werken in het zelfde veld en samenwerken is noodzakelijk maar vooral inspirerend. We hopen dat andere commissies ook deze weg op gaan. Tijdens de vergadering blijkt ook steeds dat we elkaar ook veel te bieden hebben. We delen ervaringen met bijvoorbeeld opleidingsinstituten of adviesbureaus met elkaar. Dat is de meerwaarde van het zitten in een commissie van de VGS. Ik kan het iedereen aanbevelen.

ICMA conferentie

Het delen van kennis heb ik dit jaar niet beperkt tot Nederland, maar ik ben meegeweest met de delegatie van de VGS naar de ICMA conferentie, dit jaar in Boston. Het is een fantastische week geweest. Met 12 collega’s uit Nederland een week optrekken is al een geweldige ervaring op zich, maar daarnaast ook nog alle internationale contacten die je op doet tijdens zo’n week. De keynote sprekers zijn van zeer hoog niveau. Het is de investering (prijzig) meer dan waard. Ik kan het iedereen aanbevelen om volgend jaar op 14 september naar Charlotte te vliegen.

Nieuw lidLidia Spindler van Bergen op Zoom is nu ook lid van onze commissie.