Website header 600x volkspark v2

'De charme van de toekomst'

'omgaan met verandering'

VGS Jaarcongres 16 en 17 september

2020 had het jaar van het VGS-congres in Twente moeten worden. Tijdens het congres zouden we spreken over ‘de charme van de toekomst: Omgaan met verandering’. Het congres werd uitgesteld, met een reden die dichter bij het thema ligt dan we ooit konden vermoeden. 2020 werd een jaar dat de boeken in gaat als de periode waarin afstand bewaren nog nooit zo belangrijk was. Volle IC’s, corona-maatregelen en lockdowns, zorgen om en voor naasten en het zoeken naar een nieuwe balans. Kortom: een jaar waarin omgaan met verandering actueler was dan ooit. Weerbaar en wendbaar als we zijn vonden we razendsnel nieuwe wegen om tóch met elkaar in verbinding te blijven.  

 Nu we met zijn allen weer langzaam uit de crisis krabbelen gloort er weer hoop aan de horizon. Na maanden van afstand tot elkaar is de behoefte elkaar weer fysiek te ontmoeten nog groter dan voorheen. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat we ervan uitgaan dat het congres dit jaar fysiek plaatsvindt. Het belooft een congres te worden boordevol interessante workshops en inspirerende sprekers. Bovendien is er volop ruimte om op met elkaar in contact te komen, op een verantwoorde manier. 

Welkom in Hightech Twente

Dit jaar heten we je welkom in Hightech Twente. Het congres vindt plaats in het Wilminktheater in Enschede. Om reisbewegingen tijdens het congres zoveel mogelijk te beperken vinden alle activiteiten in en rondom het theater plaats. Het hoofdprogramma zal dit jaar op donderdag 16 september plaatsvinden. We gaan in gesprek met een ziekenhuisdirecteur, waarbij we terugkijken op hoe zij het afgelopen jaar beleefde én omging met verandering. Daarnaast kunnen we verklappen dat we ex-commando Sander Aarts hebben vastgelegd om te komen spreken. Zijn verhaal over omgaan met verandering, in alle facetten is op voorhand al inspirerend!  De donderdag sluiten we af met een feestelijke avond, waarbij volop gelegenheid is om elkaar te ontmoeten in een goede sfeer.

Vrijdag 17 september biedt een uitgelezen kans om Twente te verkennen, in een mooie mix van locatiebezoek, ontmoeting en inhoud. Als je dat wilt is er ook een werkplek. Over het programma en de exacte invulling lees je binnenkort meer op de website van VGS. 

Fysiek, tenzij

De afgelopen maanden hebben ons geleerd dat de toekomst zich niet eenvoudig laat voorspellen. Hoewel de vooruitzichten goed zijn, kan het natuurlijk voorkomen dat een fysiek congres er onverhoopt niet inzit. De organisatie van het VGS-congres werkt met een draaiboek dat aan te passen is naar een digitale variant op het moment dat de omstandigheden hierom vragen. Mocht dit het geval zijn, dan word je hier tijdig van op de hoogte gesteld.