IMG 0395

Inzichten uitwisselen

Maar soms is er meer behoefte aan een vertrouwelijk contact

Vertrouwenspersonen

De functie van gemeentesecretaris kan knap eenzaam zijn. Collega’s werken bij een andere gemeente waardoor het niet altijd makkelijk is om lastige situaties met elkaar te bespreken.

Als gemeentesecretaris kun je via de kringen ervaringen en inzichten uitwisselen, maar soms is er meer behoefte aan een vertrouwelijk contact. Daarom heeft de VGS een groep 'collega’s voor collega’s' (ook wel C4C of vertrouwenspersonen genoemd), die je kan inschakelen.

Deze collega's zitten op meerdere plaatsen in het land en worden jaarlijks getraind. Belangrijk is dat je hulp zo vroeg mogelijk inschakelt. Een vertrouwenspersoon is er namelijk niet om een probleem of een conflict op te lossen. Zij kunnen een luisterend oor bieden, een spiegel voorhouden, suggesties aanreiken, reflectie bieden, feedback geven en raad en bijstand bieden bij je eigen functioneren. Op de besloten site van de VGS kun je alle vertrouwenspersonen met de contactgegevens vinden.

De VGS heeft voor haar leden ook een rechtsbijstandsverzekering afgesloten bij DAS, waar je, in vervelende situaties die met je functioneren te maken hebben, een beroep op kunt doen.

Wil je contact met een van de vertrouwenspersonen of juridische ondersteuning van DAS, kun je contact opnemen met Ingrid Vogel van het VGS bureau.

Vind je vertrouwenspersoon

Login in ons portal om de voor jou geschikte vertrouwenspersoon te vinden.