Vertrouwenspersonen

De functie van gemeentesecretaris kan knap eenzaam zijn. Collega’s werken bij een andere gemeente waardoor het niet altijd makkelijk is om lastige situaties met elkaar te bespreken en in je eigen organisatie ben jij tenslotte de enige eindverantwoordelijke.

Als gemeentesecretaris kun je via de kringen ervaringen en inzichten uitwisselen, maar soms is er meer behoefte aan een vertrouwelijk contact. Daarom heeft de VGS een groep 'collega’s voor collega’s' (ook wel C4C of vertrouwenspersonen genoemd), die je kan inschakelen.

Deze collega's zitten op meerdere plaatsen in het land en worden jaarlijks getraind. Belangrijk is dat je hulp zo vroeg mogelijk inschakelt. Een vertrouwenspersoon is er namelijk niet om een probleem of een conflict op te lossen. Zij kunnen een luisterend oor bieden, een spiegel voorhouden, suggesties aanreiken, reflectie bieden, feedback geven en raad en bijstand bieden bij je eigen functioneren. Op de besloten site van de VGS kun je alle vertrouwenspersonen met de contactgegevens vinden.

De VGS heeft voor haar leden met een aantal advocatenkantoren afspraken gemaakt over het geven van juridisch advies indien  daar behoefte aan bestaat. Hier kun je een beroep op doen als je juridisch advies over je eigen functie/functioneren nodig hebt of in een vervelende situatie terecht komt die met jouw functie/functioneren te maken heeft.
Wil je contact met een van de vertrouwenspersonen of juridische ondersteuning, kun je contact opnemen met Ingrid Vogel van het VGS bureau.

Vind je vertrouwenspersoon

Login in ons portal om de voor jou geschikte vertrouwenspersoon te vinden.